Sikåsdagarna

Sista helgen i juni var det återigen dags för Sikåsdagarna.

Det började redan på fredagskvällen då det var musikquiz i parken i Sikås. ColdShine såg till att underhålla deltagarna och alla deltagande lag kämpade tappert. Som vinnare när kvällen närmade sig slutet stod lag Sikåsara’n.

På lördagen var det dags för byaloppis med dels loppistält vid Sikås bua och dels loppisar på olika ställen runt om i byn. Det var dags att studera kartan och navigera fram till de olika adresserna. Trots regnande var det en hel folk i rörelse på de olika ställena. Frejas trädgård och design hade öppet för de som var fikasugna och vid Sikås bua kunde man köpa thaimat. Kolbullar lagades också till under dagen så ingen behövde gå hungrig

På kvällen var det dags för countryfestival i parken. Tält hade monterats upp för att besökarna skulle hålla sig torra om regnet bestämde sig för att dyka upp. Det var mingel och mat där stämningen var i topp. Eftersom det var countryfestival uppenbarade sig många i diverse fantasifulla och häftiga kreationer och det var roligt att se alla vackert klädda människor. När klockan närmade sig nio på kvällen var det dags att släppa fram musiken och de som spelade var ivrigt påhejade av publiken där de spelade country för fullt resten av kvällen.

Söndagen innebar avslutningen av Sikåsdagarna och det avslutades med kruskalas, även det nere i parken. 54 sorters kakor fanns att välja mellan och det var inte enkelt att veta vad man skulle lägga på tallriken. Under tiden som det åts kakor gick arrangörerna runt och sålde lotter. Kruskalaset började bra med soligt väder och det gick fint att sitta ute men när regnmolnen drog in över parken flydde besökarna in under tak. Tältet stod kvar sen countrykvällen och det skyddade mot regnet för de besökare som hade hittat dit..

När helgen närmade sig slutet utsågs Laila Sandqvist till årets Sikåsare och fick med sig en hedersutmärkelse hem. Grattis Laila.

Text & foto: Ulrika Ganning