Husdrömmar skapas hos Ottsjöns Snickeri

Ottsjöns Snickeri beläget i byn Ottsjön mellan Föllinge och Hammerdal är ett mindre snickeri­företag som tillverkar husstommar efter kundens önskemål. Några drag med blyertspennan kan vara början till husdrömmen för kunden som kontaktar Ottsjöns snickeri.

Efter att en skiss har ritats upp förbättras och förfinas ritningen till att likna den färdiga produkten som kunden önskat.
Ottsjön snickeri har varit verksamt sedan 1946 och levererat hus sedan 1988. Jonas Andersson, som är vd, berättar hur verksamheten ser ut idag.
– Trots att byggbranschen inte är på topp just nu har vi en hel del arbeten med att tillverka husstommar i fabriken. I dagsläget har vi två som är fast anställda och sedan tar vi in övrig personal vid behov.
Totalt kan det röra sig om mellan fem och nio personer som sysselsätts av företaget. Ambitionen är att använda sig av lokala förmågor och det finns flera personer som kan kallas in när behovet finns.
Lokalerna i Ottsjön är väl tilltagna och det finns möjlighet att tillverka trappor, möbler och de har även ett specialsnickeri. Eftersom företaget funnits med under många år är de väl inarbetade och kända inom länet. De har möjlighet att tillverka mellan femton och tjugo monteringsfärdiga stommar per år.
Jonas Andersson ser med tillförsikt på framtiden och förhoppningen är att intresserade hör av sig för att diskutera olika alternativ på husritningar.

Text: Ulrika Ganning
Foto: Jonas Andersson och Ulrika Ganning