Lastbilsträffen i Ramsele en folkfest i tre dagar

Hela Ramsele var fullt av besökare, bilar och lastbilar. Inne på området var det full fart på besökare som i en strid ström tog sig fram mellan utställare, fordon och matvagnar.

Årets upplaga av lastbilsträffen i Ramsele är över. Under tre dagar har det bjudits på föreläsningar, uppträdanden och musik.
Solen sken och en lagom sval bris blåste genom området. Intresset från allmänheten har varit stort med 19  000 besökare under de tre dagarna, och antalet utställare, 300 lastbilar, har fyllt varje ledig yta inne på området.
De mest fantasifulla målningarna på fordonen kunde beskådas när jag tog mig fram mellan lastbilarna inne på hembygdsområdet. Utställare hade spänt upp sina tält och visade upp produkter som exempelvis bilutrustning, kläder och maskiner av olika slag. Branschföreträdare var på plats för att svara på frågor. Matvagnar stod uppställda på rad för att serva hungriga besökare och restaurang Solporten hade öppet inne i släktforskningens hus.
På den stora scenen pågick dagtid tävlingar inom bland annat timmersport, där Emil Hansson tävlade mot Ferry Svan, samt en åkerikamp inom timbersport.
Kvällstid intogs scenen av artister som exempelvis Thomas Järvheden, DJ Gula väggen, Markoolio och Rivstart. Det var fullt av aktiviteter från det att mässan öppnade till sena kvällen. Trots att det var mycket besökare bedömde polisen att det hade varit en lugn och stillsam mässa utan allt för många omhändertaganden.
Berthons transport från Bjärnum i Skåne tog under lördagen hem Nordpokalen genom att stå som vinnare med sin Scania R500 dragbil med musikgruppen ”Joddla med Siv” som tema. På en hedrande andraplats kom Sjöbloms tankservice från Karis i Finland och tredjepriset gick till Sandnes Transport og Terminal från Ottersøy i Norge med sin Volvo FH16 dragbil. Berthons transport fick även pris för bästa dragbilsklassen och bästa lack samt andrapriset bland Svempas Favoriter. Det var ett gäng glada pristagare som äntrade scenen under prisutdelningen.
Arrangörerna av lastbilsträffen kände sig nöjda och upplevde att det hade varit en lyckad mässa. De var noga med att poängtera att utan invånarna i Ramsele hade den här mässan inte blivit den fantastiska tillställning den blev. Stort tack till alla boende i Ramsele med omnejd från arrangörerna.
Nu väntar föreberedelser och arrangemang kring nästa års lastbilsträff i Ramsele som går av stapeln 12–13 september 2025. Varmt välkommen åter, hälsar gänget bakom lastbilsträffen.
Text och foto: Ulrika Ganning