Mählers saltspridare vinner prestigefyllt pris i Svenska Designpriset

Mählers innovativa saltspridare har utsetts till vinnare av People’s Choice i den ansedda designtävlingen Svenska Designpriset. Priset delades ut under torsdagskvällen på Moderna Museet i Stockholm, där saltspridaren uppmärksammades för sin unika kombination av funktionalitet, säkerhet och modern design som förbättrar vägsäkerheten i tuffa nordiska vinterförhållanden.

Saltspridaren har utvecklats med fokus på hög precision och effektivitet vid saltspridning, och erbjuder en lösning för både snabbare och säkrare vintervägunderhåll. Designen har både en estetisk och aerodynamisk funktion, vilket ytterligare förbättrar prestandan och smälter väl in med moderna lastbilar. Bakom designen står Kristoffer Svedulf på Playful Design, som tillsammans med Mählers har skapat en produkt som både möter och överträffar branschens krav på hållbarhet och användarvänlighet. Playful Design har även presenterat ett case om saltspridaren på sin hemsida.

– Att vår saltspridare vinner People’s Choice i Svenska Designpriset är ett fantastiskt erkännande för vårt arbete med att kombinera innovativ teknik med modern design. Vi är oerhört stolta över vad vi har åstadkommit tillsammans med Playful Design, säger Pontus Jonasson, vd för Mählers.

Saltspridaren har tidigare fått mycket uppmärksamhet för sin banbrytande teknik, som inkluderar smart styrning och avancerad sensorteknik för exakt dosering och anpassning till olika vägförhållanden.

För mer information om saltspridaren, besök Mählers hemsida eller Playful Designs webbplats.