Kange design

I Yxskaftkälen ligger Kange design numera. Karin Uhlin som driver Kange design hade tidigare en mindre lokal i Strömsund i samma hus som hon bodde i.

Det var begränsat utrymme i det lilla huset och numera bor Karin med familj i Yxskaftkälen där hon har betydligt större yta att använda som syatelje och butik.

Karin har en fantastisk mängd tyger i en ren färgexplosion som hon syr kläder av. Tygerna är ekologiska och inhandlade med omsorg av producenter som värnar om hållbarhet. Karin syr allt från klänningar i olika varianter till barnkläder i tyger anpassade efter tycke och smak. Om du önskar dig något särskilt mönster i en kommande kreation går det alldeles utmärkt att lämna förslag till Karin så syr hon upp efter dina önskemål.

Du hittar även hundhalsband, koppel och nunotovade halsdukar tillverkade av Karin på plats i butiken. Det blir till ett äventyr att besöka butiken i Yxskaftkälen med tanke på att du inte vet vad du kan hitta när du väl kliver in i butiken, belägen mitt i byn och tydligt skyltad under öppettiderna. Under några sommarveckor är det öppet främst på helgerna och du hittar aktuell information om när det är öppet via Karins facebooksida, sök på Kange eller ta bilen upp till Yxskaftkälen 460.

Besöker du Yxskaftkälen en lördag eller söndag finns det även två olika loppisar att besöka, Naturgarnstuga och Yxskaftkälens järnvägar.

Text och foto: Ulrika Ganning