Dunder Masked Singer – Succé för andra året i rad

I samband med årets Dundermarknad genomfördes den andra upplagan av Dunder Masked Singer, en lokal variant av den populära TV-showen Masked Singer.

Evenemanget drog en stor publik och blev återigen succé, mycket tack vare de lokala kändisarna som deltog och organisationen som ställer upp kring evenemanget.

– Det var Carina Wiik som ursprungligen kläckte idén om att skapa en lokal version av Masked Singer. Hon såg potentialen i att låta Strömsunds lokala talanger ställa upp berättar marknadsgeneralen Karin Wöyer Amcoff.

Karin berättar också att hela Dunderkommitén är inblandad på ett eller annat sätt i Masked Singer.

– Utöver kommittén anlitade vi Hans-Erik Jansson som musiker och han ansvarade för att köpa in bakgrundsmusik utan sång, vilket gav artisterna möjlighet att framföra sina låtar med en professionell touch.

Karin stöttade genom att köra, medan Hans-Erik lade på ytterligare instrument och finjusterade ljudet för att det skulle passa varje artist perfekt.

Lokala talanger och Publikens Respons

Det råder ingen tvekan om att det är lokala kändisar som ligger bakom evenemangets popularitet. Publiken uppskattade verkligen att se dessa i sina spektakulära roller. Årets deltagare bestod av Robert Gjersvold i rollen som ”The Devil”, Annika Nyholm som ”Ragdoll”, Elisabeth Lindholm som ”Grinchen”, Anna-Karin Lundqvist som ”Vargen”, Alex Alvarsson som ” Oogie Boogie”, Christer Modin som ”Skogsprinsessan” och slutligen vinnaren ”Isbjörnen” där Strömsunds näringslivschef Patrik Jämteborn dolde sig.

Totalt besökte cirka 800 personer evenemanget, en ökning från förra årets 600. All publik rymdes inte under tak och uppskattningsvis satt det ett par hundra utanför tältet. Inte mindre än 680 personer gissade på sina favoritartister, vilket visade på ett stort engagemang från publiken.

– Vi är otroligt tacksamma för den positiva responsen och trots att inträdet var gratis valde många besökare att swisha in pengar och fika under pausen. Ett välkommet tillskott till Dundermarknadens kassa menar Karin.

Kreativa kostymer och professionell teknik

Förutom Dunderkommiténs arbete vill Karin lyfta föreningen Green Raven med Astrid Vågberg i spetsen, som hade lagt ner mycket tid och arbete på att sy upp alla fantastiska kostymer som artisterna bar. JonHenric Andersson och Johan Norrman gjorde också ett fantastiskt jobb med ljud och ljus, vilket ytterligare förstärkte upplevelsen för både artisterna och publiken.

– Jag måste tillägga ”ingen nämnd, ingen glömd” då listan är lång på dem som står bakom alla arrangemang vi genomför under Dunderveckan.

Karin Wöyer Amcoff och resten av Dunderkommitén ser redan fram emot den tredje upplagan av Dunder Masked Singer.

– Detta går bara inte att släppa. Den positiva responsen från både deltagare och publik har skapat en stark grund för framtida evenemang, avslutar Karin entusiastiskt.

Text & foto: Sten Strömgren