I Gåxsjö driver Stefan och Kerstin Karlssons kök och bar med engagemang. Här erbjuds pubkvällar, catering och en unik snapsproduktion, allt i en atmosfär präglad av lokalkultur och gemenskap.
Stefan Karlsson och Kerstin är de engagerade eldsjälarna som driver Karlssons kök och bar i Gåxsjö. Till sin hjälp har de en anställd kock, född och uppvuxen i Gåxsjö och som valde att stanna kvar i hembygden och jobba i restaurangen. Förutom restaurangen har de även hotellverksamhet med rum och lägenheter som ligger nära restaurang- och konferensbyggnaden.
Varannan lördag är det pubkväll hos Stefan och Kerstin och det brukar vara välbesökta sådana. Ibland finns pizza på menyn och andra gånger är det buffé med många olika rätter att välja mellan.
Restaurangen har fullständiga rättigheter och Stefan berättar att de även har rättigheter att tillverka egen snaps. Snapsen tillverkas med svensk sprit och bär som växer i närområdet, exempelvis rönnbär eller lingon.
Stefan har även utvecklat en helt egen shot, Jämtlandsshoten, som är vacker färgad i grönt, vitt och blått förstås. Han berättar att det krävdes en hel del experimenterande innan han lyckades få till en shot där både smaken och förmågan att få spritsorterna att förbli separerade i glaset. Jämtländskt vacker blev den.
För att få snurr på verksamheten har Stefan och Kerstin även catering till bröllop och det förekommer även att de har bröllopsmiddagar och andra stora event på plats i Gåxsjö.
Snart är det dags för julbord och då finns det tre publika julbord att välja mellan plus att de har en hel del företagsjulbord.
Pubkvällar och andra spännande event publiceras framförallt på Karlssons kök och bars Facebooksida, så håll dig uppdaterad när det passar just dig att besöka Gåxsjö för en bit god mat och dryck.